Welkom!

Gaaf dat je deze pagina bezoekt.

Hier vind je alle informatie over mijn audiodocumentaire ‘Nadine & de jeugdzorg’.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Nadine, ik ben actrice, voice-over en trainingsactrice in de jeugdzorg en in de jeugddetentie. Als trainingsacteur speel ik een rol. In mijn spel gebruik ik altijd wat ik gezien, gehoord en gevoeld heb, als kind en jongereIk heb op veel verschillende plekken gewoond. De meeste indruk heeft de gesloten instelling op mij gemaakt. Niet meer thuis mogen wonen als zo jong bent, is zeer indrukwekkend en ontwrichtend. Toch, denk ik, dat het goed is geweest dat ik weg ging. Ik kón niet meer thuis wonen.

Waarom maak ik een audiodocumanetaire?

Als ik tijdens een training vertel dat ik zelf mijn jeugd heb doorgebracht in jeugdzorginstellingen zit men op het puntje van zijn of haar stoel. Het liefst zouden de deelnemers mij het hemd van mijn lijf vragen. Dat zie ik als een positief iets. Echter, In een training is er onvoldoende tijd en ruimte om hier aandacht aan te schenken.

Daarom maak ik een documentaire over mijn jeugd. Een audiodocumentaire. Eenmalig vertel ik mijn hele verhaal. Samen met mijn moeder, groepsleiders en mijn voogd van toen. We duiken in mijn dossier en stellen ons kwetsbaar op. Het is niet makkelijk om terug te duiken in die periode, daarom heb ik ook voor deze vorm gekozen. 

Daarmee dien ik de jeugdzorg nu, want er is heel veel behoefte aan. Omdat het een verhaal is van velen. Uiteindelijk zijn het de kinderen van nu waar nog een andere impact op achtergelaten kan worden.

Wat ga ik precies maken?

We maken drie delen. In elk deel zullen zo’n 4 à 5 hoofstukken zitten. Deel 1 zal mijn eigen verhaal zijn vanuit mijn beleving. Met hoofstukken als ‘papa’, ‘mama’, ‘gesloten zitten’, fragmenten uit mijn vele dagboeken, etc.

Waarom liet ik bepaald gedrag zien?

In deel 2 ga ik in gesprek met de mensen die zich toentertijd onder mijn gezag hadden. Mijn moeder, mijn voogd, groepsleiders. We duiken onder andere mijn dossier in.

Waar heeft een ieder van ons mee geworsteld?

Deel 3 behuisd wat ik na mijn 18e heb moeten doen om te kunnen staan waar ik nu sta. Dat ging namelijk allesbehalve vanzelf.

Welke impact heeft een onveilige jeugd?

En dan?

Instanties mogen dit inzetten binnen hun leer- en expertisecentra. Wij produceren het namelijk zo, dat het korte fragmenten zullen zijn die praktisch ingezet kunnen worden. Daarnaast is het voor de individuele professional in langere afleveringen te beluisteren op diverse online platforms.

Partners

Mijn eerste partner is Jeugdzorg Leert van Partners voor Jeugd.

Zij nemen mijn product op in hun lespakketten en gaan deze breed inzetten binnen hun trainingen. Hieronder vallen Expertisecentrum Jeugdbescherming Gelderland, Expertisecentrum William Schrikker en De Jeugd-Gezinsbeschermers.

www.partnersvoorjeugd.nl  / www.jeugdzorgleert.nl

.

Waarom heb ik partners en donateurs nodig?

We zijn gemiddeld 1,5 dag bezig met 1 aflevering. Daarin worden opnames gemaakt, soms op locatie. Er wordt muziek gecomponeerd en er wordt veel tijd gestoken in een perfecte edit en nabewerking. Het is niet zo dat ik met een microfoon in een studio ga zitten, op de recordknop druk en het vervolgens online zet. We maken een zorgvuldig, educatief product.

Men mag het vervolgens geheel kosteloos inzetten en online beluisteren. Daarmee bereik ik de meeste mensen, en dat is mijn doel.

Wie is we?

Via mijn LinkedIn bericht (die 100.000 mensen heeft bereikt!) waarin ik aankondigde dit te gaan maken, kwam ik in aanraking met Thomas van Andel. Professioneel podcastmaker én werkzaam bij de Jeugdbescherming Amsterdam. Zijn missie is om 1001 verhalen te vertellen. Verhalen van ‘ex-jongeren’ uit de jeugdzorg.

http://visionairordinair.com

Dankjewel.

Het zou mij ontzettend veel doen als er, naast instellingen die met mij een partnerschap aangaan, mensen zijn zoals u, die mijn product financieel steunen. Voor mij zou dat betekenen dat je waardeert dat ik me open en kwetsbaar opstel voor de kwaliteit van de jeugdzorg. En dat je ziet dat ik daarmee een periode induik die niet makkelijk was.

Contact opnemen of meedenken? info@nadinekamer.nl

Niks missen?

Schrijf je in. Je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Blijf me volgen!